Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سایت رصدخانه زمین ناسا، نقشه منتشر شده، میزان دمای هوا در بیشتر مناطق نیمکره شرقی زمین را در روز ۲۲ تیر ماه (۱۳ ژوئیه) نشان می دهد. این نقشه با ترکیب رصدهای انجام شده با الگوی جهانی سیستم رصد زمین «گودارد» که از معادلات ریاضی برای نمایش فرآیندهای فیزیکی در جو استفاده می کند، تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تصویر شهر اهواز در ایران به عنوان گرمترین نقطه زمین در این تاریخ معرفی شده است.

استیون پاوسون رییس اداره همگون سازی و مدل سازی مرکز پروازهای فضایی گاداد در سازمان ناسا گفت: در حالی که الگوی واضحی از یک موج جوی در نقاط مختلف زمین مشاهده می شود، وسعت گرمای شدید نشانه واضح دیگری از این است که انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های بشر باعث رویدادهای شدید آب و هوایی می شود که بر شرایط زندگی ما تاثیر می گذارد.  

در غرب اروپا که خشکسالی شدیدی را تجربه می کند، موج گرما باعث آتش سوزی در پرتغال، اسپانیا و بخش هایی از فرانسه شد. در شهر لیریا پرتغال دمای هوا در روز ۱۳ ژوییه به ۴۵ درجه سانتی گراد رسید و بیش از ۳ هزار هکتار زمین در آتش سوخت. وقوع ۱۴ حریق در پرتغال باعث شد بیش از نیمی از این کشور در شرایط هشدار قرمز قرار گیرد.

در اثر وقوع حریق در مادرید و شهر لاس هودرز اسپانیا بیش از ۱۵۰۰ هکتار در آتش سوخت. در ایتالیا موج گرما به فروپاشی بخشی از یخچال طبیعی مامولادا در دولومیتس انجامید. بهمن برف، یخ و سنگ باعث کشته شدن ۱۱ کوهنورد شد. 

در بریتانیا با ادامه افزایش دما و شکسته شدن همه رکوردهای دمایی، وضعیت اضطراری یا هشدار گرمای شدید اعلام شد. 

در شمال آفریقا، موج گرما و آتش سوزی در تونس به محصول غلات این کشور خسارت وارد کرد. دمای هو روز ۱۳ ژوییه در پایتخت تونس به ۴۸ درجه سانتی گراد رسید و رکورد ۴۰ ساله گرما را شکست. 

در ایران دمای هوا اواخر ژوئن به ۵۲ درجه سانتی گراد رسید و در طول ماه ژوییه همچنان بالا ماند. 

در چین تابستان سه موج گرما با خود به همراه آورد که باعث آسیب به جاده ها و سقف خانه ها شد. رصدخانه شانگهای که از سال ۱۸۷۳ رکوردهای دمایی را ثبت کرده است، روز ۱۳ ژوییه بالاترین دمای هوا را ۴۰.۹ درجه سانتی گراد ثبت کرد. رطوبت بالا و نقطه شبنم (دمایی که هوا باید تا آن درجه سرد شود تا از بخار آب اشباع شود) در کنار دمای بالای شبانه شرایط بالقوه مرگباری را رقم زد. 

گرمای شدید تاثیر مستقیم بر سلامت انسان دارد و پیامدهای دیگری نظیر آتش سوزی که اکنون در اروپا و آفریقا رخ می دهد و در چند سال گذشته در شمال آمریکا حکمرفا بوده است، به دنبال دارد. 

برچسب‌ها آتش سوزی تغییرات اقلیمی گرمایش زمین ناسا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی تغییرات اقلیمی گرمایش زمین آتش سوزی تغییرات اقلیمی گرمایش زمین ناسا درجه سانتی گراد دمای هوا آتش سوزی موج گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۲۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی در این مناطق کشور ادامه دارد

به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران و وزش باد شدید برای برخی از نقاط کشور خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر و شمال شرق و برخی مناطق در جنوب و شرق کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد گرد و خاک پیش بینی می شود ادامه داد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) تنها در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی وزش باد شدید رخ خواهد داد و در سایر مناطق جوی آرام پیش بینی می شود.

به گفته ضیائیان، دوشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، در نیمه غربی و سه شنبه در نیمه شمالی و ارتفاعات زاگرس در جنوب غرب بارش رخ خواهد داد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی روزهای جمعه و شنبه دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعت ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا اردبیل با کمینه ۵ و پس فردا شهرکرد با کمینه ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۰ و ۳۳ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902552

دیگر خبرها

  • بامداد امروز بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری بود
  • شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور
  • ورود سامانه جدید بارندگی به خراسان جنوبی
  • گرم‌ترین و سردترین نقطه استان کرمان کدامند؟
  • گردمترین و سردترین نقطه استان کرمان کدامند؟
  • پیش بینی افزایش نسبی و تدریجی دما در استان گلستان
  • آسمان کرمان دوباره آبی شد
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • بارندگی در این مناطق کشور ادامه دارد
  • چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟